• Kontrast
      • Animacje: Wyłącz
      • Kontrast: A Domyślna wersja kolorystyczna A Czarny tekst na białym tle A Biały tekst na czarnym tle A Czarny tekst na żółtym tle A Żółty tekst na czarnym tle
      • Powiększ tekst: Ctrl plus
      • Pomniejsz tekst: Ctrl minus
      • Przywróć: Ctrl zero
  • Wybierz język angielski EN
  • Butik
  • Newsletter
  • VOD
  • Dla mediów
Teatr Wielki - Opera Narodowa Teatr Wielki - Opera Narodowa
  • Strona główna
  • Repertuar
    • Kalendarium
    • Sezon 2025/26
    • Wystawy 2025/26
    • VOD
  • Bilety
    • Kup bilet
    • Informacje dla widzów
    • Zwroty biletów
  • Teatr
    • Aktualności
    • Polski Balet Narodowy
    • Ludzie
    • Miejsce
    • Kulisy
    • Historia
    • Kontakt
  • Działalność
    • Edukacja
    • Galeria Opera
    • Muzeum Teatralne
    • Akademia Operowa
    • Konkurs Moniuszkowski
    • Dla mediów
    • Organizacja imprez
    • Wynajem kostiumów
    • Wynajem rekwizytów
    • Fundusze unijne
    • Dotacje celowe

Szalone Dni Muzyki - GOTOWANIE Z BEETHOVENEM (4)

Koncert ORKIESTROWY

  • 23 września 2021 czwartek 19:00 Sala PASTORALNA (Grochowska 272, Sinfonia Varsovia, Pawilon koncertowy)
Daty spektakli
  • Czas trwania
  • Zdjęcia
  • Wideo

Słuchacz otrzymuje 20% rabatu na zakup karnetu, który obejmuje 4 pojedyncze bilety na 4 różne koncerty. Kontakt (Biuro Organizacji Widowni) WIĘCEJ

W programie m.in. utwory Beethovena w opracowaniu na orkiestrę smyczkową

WYKONAWCY:

Sinfonietta Cracovia

Jurek Dybał – dyrygent

Łukasz Modelski – prowadzenie

Wydarzenie muzyczno-kulinarne we współpracy z kawiarnią Żona Krawca/Bistro Waszyngton.

Dziś, gdy kuchnia stała się przedmiotem studiów antropologicznych, nikt nie kwestionuje jej roli w kulturze. Szczególnie, że poprzez jadłospis naszych przodków, w tym ludzi sławnych, możemy dowiedzieć się czegoś i o nas samych. Co jadał Beethoven? Jakie miał kuchenne rytuały? Aż tak licznych danych, jak np. w przypadku Chopina, nie mamy. Wiadomo, że uwielbiał kawę – do każdego parzenia miał odliczać skrupulatnie 60 ziarenek… Lubił ryby, makaron z parmezanem, który specjalnie sprowadzał z Włoch, miał być jego ulubionym daniem, a zupą winno-chlebową raczył się podobno co czwartek. Pozostawił też to enigmatyczne zdanie „Tylko człowiek o dobrym sercu może przyrządzić dobrą zupę”. Na wydarzenie kulinarno-muzyczne zapraszają Jurek Dybał i Sinfonietta Cracovia, szef Michał Kosowski z kawiarni Żona Krawca, oraz kulinarny erudyta, Łukasz Modelski.

Obsada

2021-09-23 | 19:00

Realizatorzy

Sponsorzy

  • Organizator

  • Sinfonia Varsovia
  • Współorganizatorzy

  • CRÉA Folles Journées
  • Teatr Wielki - Opera Narodowa
  • Partnerzy Akademii Operowej

  • - PZU
  • Strona główna
  • Udostępnij
do góry
  • Repertuar

    • Sezon 2025/26
    • Kalendarium

    Bilety

    • Abonamenty
    • Zakup biletów
    • Regulamin 2025/26
    • Regulamin promocji 21% 10 czerwca 2025
  • Teatr

    • Aktualności
    • Polski Balet Narodowy
    • Ludzie
    • Miejsce
    • Historia
    • Kulisy
    • VOD
    • Podcasty
    • Kontakt
  • Działalność

    • Edukacja
    • Galeria Opera
    • Muzeum Teatralne
    • Archiwum
    • Akademia Operowa
    • Konkurs Moniuszkowski
    • Butik
    • Wynajem kostiumów
    • Wynajem rekwizytów
  • Inne

    • Informacje dla widzów
    • Deklaracja dostępności
    • Mapa strony
    • Newsletter
    • Monitoring
    • Polityka prywatności / Cookies
    • Ochrona danych osobowych
    • Wejdź w obiektyw
    • Pasieka w Teatrze
  • Współpraca

    • Partnerzy i sponsorzy
    • Współpraca i wsparcie
    • Organizacja imprez
    • Ogłoszenia
    • Oferty pracy
    • Dla mediów
    • Zamówienia publiczne
    • Zamówienia na usługi społeczne
    • Biuletyn Informacji Publicznej
Logo Instagram

Teatr Wielki - Opera Narodowa, plac Teatralny 1, 00-950 Warszawa, skrytka pocztowa 59

Rezerwacja miejsc: +48 22 692 02 08 Centrala: +48 22 692 02 00 E-mail: office@teatrwielki.pl

Europejski Fundusz Rozwoju Regionalne
''